Modadan anlayanları dinledim.

Salı, Nisan 07, 2015 Unknown 0 Comments


Beynimi uzun zamandır izlediğim moda programları ile doldurdum. Ortaya ne çıktı derseniz? Gözüm kapalı biçki dikişe girerim. Peki bu kadar konuştun moda hakkında ne öğrendin diyenlere gelsin.


1. Kalem eteklerin sizi yürürken zorlayanı makbuldür. Boyu diz altından biraz daha uzun olursa boyunuzu kesecektir. Hele bacaklarınız hafif toplu veya kısa ise giyeceğiniz siyah çorapta pek kurtarmayacaktır. Hemen terziye koşun.
2. Stiletto, bildiğimiz sivri burun topuklu ayakkabı, giyecekseniz parmak dekoltesi olanı tercih edin. Yani ayak parmaklarınızın araları ayakkabıdan görünecek demek oluyor.
3.Üzerinizde deri kıyafet kullandıysanız daha fazla deri materyali tercih etmeyin. Farklı materyalleri kullanarak imajınızı yumuşatın. Mesela süet daha yumuşak geçiş sağlayacaktır. Aksi halde punk görünümü elde edebilirsiniz.
4. Eğer belden büzgülü bir elbise giyiyorsanız ince kemer takılarak beli ortaya çıkartmak lazım.
5. Eğer üzerinizdeki herhangi bir aksesuar veya giysi çok desenliyse saç ve diğer kıyafetlerinizin sade olması düz olması gerekiyor. Yoksa çok yoğun ve karmaşık gözükebilirsiniz.
6. Tunik giyiyorsanız altına mini şort giymeniz sizi rahat ettirecektir. Frikik vermemiş olacaksınız.
7.  Makyaj kesinlikle doğal görünümlü olmalı.
8. Çizme giyilecekse ara boy olanlar tercih edilmemeli. Bacak boyunuzu kısa tutabilir. Onun yerine bilekte biten botlar ya da daha dize yakın ve üstü uzun çizmeler tercih etmek gerekiyor. Özetle asker postalların boyutunda olan topuklu çizmelerden kurtulabilirsiniz.
9. Kıyafet seçerken renk uyumu konusunda bilgili olmanız gerekiyor. Mesela kırmızı-gri, yeşil-mor uyumunu yakıştırıyorsanız işiniz kolaylaşacaktır.
10. Eğer boğazlı bir üst giydiyseniz saçın toplanması ya da arkaya atarak temiz görünüm elde edebilirsiniz. Salık saçla yeleliymişsiniz gibi görünebilirsiniz.
11. Bol paça pantolon giyildiyse yere sıfır olmalı duble paça ve platform topuk tercih edilmesi bu işin raconu budur. Yoksa uzun bir görünüm elde edemezsiniz.
12. Opak çorap daha spor şık görünüm elde etmek için kullanılabilir, ince çorap ise daha gece elbiselerinde kullanılmalıdır. Demek ki her şeye opak çorabı geçirmemek lazım. 
13.  Her deri ceket omuza alınmaz. Daha sert ve kulplu olan deri ceketleri omzunuza atabilirsiniz.
14. Yeni bir şey aldınız. Fark edilmesini istiyorsunuz. Geri kalan her şeyinizin sade olmasına özen gösterin. Böylece herkes dolabınızdaki yeni ürünü fark edecektir.


Aklıma gelen bütün şık olmanın kurallarını yazmaya çalıştım. Temel bilgiyi aldığımıza göre sıra uygulamasına geldi.

0 yorum: