Bu yazın güneş gözlükleri 2

Çarşamba, Mayıs 20, 2015 Unknown 0 Comments

Bu yazın güneş gözlükleri 1 başlıklı yazımı daha rahat okuyabilesiniz diye gözlük modellerini iki parçaya ayırmaya karar vermiştim. Güneş gözlüğü tutkunları beni anlayacaktır, çünkü insanın yeni modelleri gördükçe konu hakkında yazdıkça yazası geliyor.

Renkli gözlük
Genellikle renkli gözlük denildiğinde tek renk hayal edilir.  Ya çerçevesi olur ya da camı. Fakat bu sezon karışıklık moda. Örnek vereyim dergiden çıkan 3D gözlükleri hatırlarsınız. Camı farklı renk olanlar. Yeterince iddialı bir seçim gibi duruyor. Camda farklı renk tercih etmeyenler için çerçevesini karışık bir renk veya desen bulunan modelleri kullanabilirler. Onlar da ön planda. Camı farklı renk olanları denemek lazım belki kullanımı rahattır.

Yarım çerçeveli gözlükler
Dikkatimi çeken bir model. Her yaşa göre farklı tarzı bulunan güneş gözlüğü. Genç kız, iş kadını ve kokoş teyzelerimizin rahatlıkla kullanabileceği türden. Alttan kesik modeller için konuşursak hafif kemikli yüzlere daha çok yakışacağını düşünüyorum. Yanağı sıkılacak gibi olan kişilerin uzun kullanımda yanaklarında çizgi şeklinde iz bırakabilir. Başarılı bir model, zihnimdeki alışveriş sepetime ekledim.

Camlarda ombre efekti
Saçlardaki ombre gözlük camlarına da geldi. Degrade modellerini hep çok eğlenceli bulmuşumdur. Güneş gözlüğüne alttan bakınca etraf daha açık üst tarafından bakınca daha koyu gösteriyor. Koyu camlı olanlarını tercih ederseniz kullanımında rahat edeceğinizi düşünüyorum. Karizmatik gözlükler ayrıca sıkıldığınızda etrafa bir yukarı bir aşağı bakarak kendinizi az bir zamanda için eğlendirebilirsiniz.
Işıltılı gözlükler
Gözlükte taş olmaz olur mu? O da sizin bir aksesuarınız. Uzun bir zamandır çerçevenin sapında taşlar vardı fakat ağır modellerdi. Hani bir yerde söz sahibi olmak isterseniz güneş gözlüğünüzü takmanız yeterliydi bence. Yoğun taşlar yerine güneş gözlüğüne ışıltılar geldi. Daha taze görünümlü, daha feminen ve her yaş grubunun kullanabileceği türden modellere bir göz atmanız lazım.

Kelebek ve Kedi güneş gözlükleri
En çok tercih edilenlerin arasında olduğunu düşünüyorum. Yüzünüze daha çekici bir hava verdiği ve daha feminen bir görüntü oluşturduğu için bu modele hürmetlerimi bildirmek isterim. Kelebek güneş gözlüğü kedi kadar keskin hatlara sahip olmamakla beraber biraz daha yüze yayılan bir model. Uzun yüze sahip olanların daha çok tercih etmesi gerekiyor.

Aviator  modeli
Herkesin dolabında mevcut değil mi? Her sezon klasikleşmiş halde trend olan bu modelin kendisini yinelemesi lazım değil mi? Yinelemiyor değiller. Camını aynalı yapıyorlar. Üst tarafındaki telin yeri, şekli değişiyor. Yine tarz olmayı beceriyor. Bunların retro olanlarını göreceksiniz. Eğer gizemli ve anlaşılmaz bir imaj çizmek istiyorsanız bu model ruh halinize iyi geleceğe benziyor.

Tasarım güneş gözlükleri

Bu modelleri defilelerde, çekimlerde, kliplerde veya sahnelerde daha çok rastlıyoruz.  Kendinizi özel hissettirmek istiyorsanız spor modern fakat aşırı bir tarza sahip olan bu güneş gözlüklerini edinmelisiniz.  Günlük kullanımda biraz zor olsa da tasarımcıların az sayıda ürettikleri farklı modellerdendir. Plaj partileri için kullanılabilinir. Kulağa eğlenceli geliyor.

0 yorum: