Makyajla gençleşiyorum.

Perşembe, Temmuz 09, 2015 Unknown 0 Comments

  
Yaşlanmak mı o da ne? Beynim o kelimeyi algılayamıyor. Bazı insanlar vardır doğal haliyle yaşından hayli çok gösterir, fakat makyaj yapınca tanıyamazsınız. Yüzünü nasıl boyamış, neresine ne sürmüşte bu kadar küçük duruyor diye hep merak ederim. Araştırınca belli başlı numaraların olduğunu anladım. Makyaj hileleri tam anlamıyla uygulandığında sonuç keyif verici olmakla beraber, ” Gençleşmişsin” diyen arkadaşları duyar gibiyim. İtiraf ediyorum ben çok dedim.

Kaşlar



Belirgin ve dolgun kaşlar, yaş kaç olursa olsun daima daha genç gösterecektir. Seyrek olan kaşları diş fırçasıyla ya da kaş tarağı ile tarayarak belirginleştirebilir ve ince bir kaş kalemiyle hafifçe boşlukları doldurabiliriz.  

Kaş şeklinin düşük olmamasını sağlamak, daima bize avantaj sağlayacaktır. Göz kapaklarına toprak tonları far kullanılması, kaşları kalkık gözleri de iri gösterir. Kaşı belirginleştirmek için kaşın altına hafif bir aydınlatıcı sürülür.

Çizgiler

Burnumuzdan ağız kenarına inen parantez şeklinde mimik çizgilerimizi cildimizden bir ton açık olan bir kapatıcıyla, tüm çizgiye değil ama çizginin altındaki gölgeye uygulandığında yaklaşık 10 yaş geriye gitmemiz mümkün. (Not: Kapatıcı alırken lifting özelliği olanlar tercih edilmeli)

Aydınlatıcı ya da kapatıcı bir kremle gözaltlarımızı aydınlattığımızda kaz ayaklarımızın görüntüsünden biraz da olsa kurtulmuş olursunuz. Fakat bu kremi tüm göz çevremize sürmek kaz ayaklarımızın çok daha belirginleşmesine neden olur.


Ağız kenarları yaş aldıkça sarkma eğilimi gösterir. Köşelere fırça ile aydınlatıcı uygulayarak gölgeleri en aza indirmek kesin sonuç verir.

Çene
Boyun da yılların etkilerini en hızlı şekilde ortaya koyar. Çenemizin altına, cildimizden iki ton daha koyu fondöten veya mat bronzlaştırıcı uygulayarak ışık oyunu yaratmak ve bir fırça ile bunu boynumuza doğru yaymak boynumuzdaki yaşlılık izlerinden kurtarır. (Not: Fondöten alırken lifting özelliği olanlar tercih edilmeli)

Elmacık Kemiği

Allık seçerken kayısı ya da pembe tonları olmalıdır. Elmacık kemiğinin tam üzerinden kulağa doğru uygulanmalı aşağıdan sürersek daha yaşlı ve sert bir yüzümüz olur. Allık sürmekte başarılı olamayanlar gülümseyin ve öne çıkan yerleri boyayın.

0 yorum: