Bakım Gününüz Kutlu Olsun.

Salı, Ağustos 11, 2015 Unknown 0 Comments


Yazın cildimize daha hassas davranmalıyız. Siyah noktaları azaltmak, cildi nemlendirmek ve toparlamak evdeki malzemelerle mümkün biliyorsunuz. Eğer sizde benim gibi pahalı kozmetiklerin gücüne kullandıkça eskisi kadar inanmayan ve daha uyguna bir şeyler uygulamanın peşine düşen, cildini seven insanlardansanız... Durmayın! Araştırdığım ve kendim de deneyip memnun kaldığım tariflerimi deneyin. 

(Resim: Araştırmalar sonucunda sivilceler nerede ve ne sebeple çıktığını gösterir.)
İlk maskem siyah nokta problemi yaşayanlara gelsin. Sürekli makyaj yapanlar, karma cilt tipine sahip olanlarda siyah noktalar daha fazla görülüyor. Haftada bir uygulanan bu maske siyah nokta sorunlarını eskisi kadar sorun etmeyecek.

Veya ufak bir kase yoğurdun içine tam bir limon suyu sıkın ve karıştırın. Yüzümüzde yarım saat bekletiyoruz. Kuruyan karışımı ılık suyla yıkayalım. İşte bu kadar. Limon akneleri kurutur, siyah noktaları azaltır ve cildinizi temizler. Yoğurt ise ciltteki yağ miktarını düzenler ve cildimizi besler, nemlendirir.


İkinci tarifim acil durumlarda kurumuş ciltleri hemen toparlamak için oldukça etkili.Eğer cildimiz pul pul olmuş ve peeling yaparsak kızarması an meselesi üzerine acelemiz de var, hadi bakalım iki ayağımız bir pabuca girdi mi? Hemen derin bir nefes alıp,  şekersiz bir Türk kahvesi yapıyoruz, ve afiyetle içiyoruz. Kahvenin telvesi ılıkken yüzümüze sürelim, göz altları dahil kuruyuncaya kadar dairesel hareketlerle ovalayalım, bırakın kahvenin fazlası dökülsün ve yine ılık suyla duruluyoruz. Tadaa! Karşınızda arınmış pırıl pırıl bir cilt, hem de çok kısa sürede. Bugünlük falımız fallanmış.

Son tarif ise cildimizi nemlendirecek bir maske. Bir çorba kaşığı sütü ve yumurta sarısını bir kasede karıştırıyoruz. Bu karışımı yüzümüze uygulayıp tülbent gibi ince bir kumaşla yüzümüze örtelim. Bu şekilde yarım saat bekleyince bir kağıt mendille silip, ardından önce ılık, sonra soğuk suyla yıkıyoruz. Süt cildimizi nemlendirip sıkılaştırırken yumurta sarısı da besleyecek.

Küçük Not: Cep telefonlarımızın ekranlarını temizleyelim. Cildimizi şımartalım. 

0 yorum: